Yliopistokatu 40
FIN-90570 OULU
+358-40-753 3486
oh8ta at oh8ta dot fi

QSL-info

Kerholla toimii QSL-palvelu saapuville ja lähteville korteille. Palvelun käyttäjän on oltava sekä OH8TA:n että SRAL:n jäsen.

Saapuvat QSL:t

Kerholla on lokerikko saapuville QSL-korteille.

Seuraavien radioamatöörikutsujen kortit tulevat OH8TA:lle (tilanne 13.4.2010):

KB9YXM, LA7JKA, NZ4J, OH3MMW, OH6CQ, OH6KXL, OH6LV, OH7KLA, OH8FGR, OH8FKS, OH8FPT, OH8FPV, OH8GBO, OH8GDR, OH8GDV, OH8GEB, OH8GEJ, OH8GLU, OH8GLV, OH8HBB, OH8HBG, OH8HMX, OH8HQL, OH8HUB, OH8HUC, OH8HWI, OH8HWL, OH8HWN, OH8JRL, OH8KBY, OH8LB, OH8MOD, OH8MXL, OH8NXE, OH8PB, OH8T, OH8TA, OH8TH, OH8W, OH8WM, OH9HEU.

Näille kutsuille on tehty saapuvien korttien lokero TA:lle. Ilmoita muutostarpeet kerhon QSL-managerille.

Jos prefiksisi on jokin muu kuin OH8, sovi itse oman piirisi QSL-piirimanagerin kanssa, miten kortit toimitetaan sinulle. Toinen vaihtoehto on pyytää aina QSO:n aikana "pse QSL via OH8TA", jolloin kortti ohjautuu TA:lle.

OH8-piiriin saapuvat kortit lajitellaan OH8AA:lla. Voit nopeuttaa korttien saapumista TA:lle tuomalla AA:lla käydessäsi TA:n korttinipun TA:lle.

Lähtevät QSL:t

Lähtevien korttien lokerikko on järjestetty DXCC-maajärjestyksen mukaan. Tuo lähtevät korttisi kerholle ja lajittele ne lajitteluohjeen mukaisesti.

Voit auttaa lähtevien korttien toimittamisessa SRAL:n QSL-palveluun. SRAL:n talvipäivillä ja kesäleirillä on paikka, jonne voit jättää lähtevät kortit. Jos olet menossa leirille, ilmoittele QSL-managerille joka kerää sinulle valmiin QSL-nipun leirille vietäväksi.

Lähtevien korttien lajitteluohje

Kun tuot lähteviä QSL-kortteja kerholle, lajittele kortit omiin lokeroihinsa. Lähtevien korttien lokerot on järjestetty DXCC-maaluettelon järjestykseen. Kaikkein harvinaisimmille DXCC-maille ei ole tehty omaa lokeroa tilanpuutteen vuoksi, mutta näiltä asemilta kortin saaminen vaatiikin yleensä QSL-managerin selvittämisen ja kortin lähettämisen kirjepostina (directinä).

DXCC-maaluettelosta voit katsoa, mihin lokeroon QSL kuuluu. Jos workkimasi prefiksi ei ole luettelossa, tarkista prefiksi ITU:n prefiksitaulukosta.

Joissain maissa on käytössä useita prefiksejä, jolloin kaikki kyseiseen maahan menevät kortit laitetaan samaan lokeroon ko. maan DXCC-luettelossa olevan prefiksin mukaisesti. Jos sinulla on lähdössä kortteja wanhoista kusoista, joiden prefikseistä et ole varma, katso prefiksien ristiinviittaustaulukkoa.

Lähtevien korttien lokerikon lopussa on lokero ”muut” jonne voit laittaa sellaisten maiden kortit, joille ei ole omaa lokeroa, tai joita et vaan osaa. QSL-manageri laittaa ne oikeaan väliin kun kortit lähtevät eteenpäin.

Tee muutamien maiden korteille seuraava lisälajittelu:

  • Lajittele OH-kortit piirinumeroittain omiin lokeroihinsa.
    • Lajittele lisäksi OH2-piirissä yksi- ja kaksikirjaimiset suffiksit omaan lokeroonsa, kolmikirjaimiset A- ja B-alkuiset suffiksit omaan lokeroonsa ja muut kolmikirjaimiset omaan lokeroonsa.
    • OH8-piiriin lähtevistä korteista tarkista ensin, onko TA:n saapuvien korttien lokerikossa tälle asemalle oma lokero! Jos on niin laita kortti sinne.
  • Lajittele USA:n kortit piirinumeron mukaan omiin lokeroihinsa: esim. AA1, KB1, N1, WA1, W1 ovat ykköspiiriä, AA2, KB2, N2, WA2, W2 ovat kakkospiiriä jne.
    • Lisäksi USA:n 4-piirissä yksikirjaimiset prefiksit erotetaan kaksikirjaimisista prefikseistä: esim. K4 ja KB4 tulevat eri lokeroihin.

Jos asemalla on QSL-manageri, lajittelu tapahtuu managerin kutsumerkin mukaan. Jos asema on työskennelty /-kutsulla, lajittelu tapahtuu kotikutsun mukaan, esim. OH0/SM0YZX laitetaan SM-korttien lokeroon ja K6SS/VE3 USA:n 6-piirin lokeroon.

Kaikissa maissa ei ole toimivaa QSL-toimistoa. Jos SRAL:n QSL-toimisto ei pysty toimittamaan kortteja tällaisiin maihin jonkin managerin välityksellä, ne saatetaan joutua palauttamaan lähettäjälle. Jos manageri on tiedossasi, kirjoita se kortin kohtaan "QSL via".

Tiedon lähteitä lähtevien korttien lajitteluun